Norstyled

Prosjekter

Funkisdrøm i strandsonen

Moderne arkitektur og naturnær beliggenhet var stikkordene da eierne skulle bygge sin drømmehytte i strandsonen, på idylliske Nøtterøy.

Så tett du kan komme på vannet og samtidig for seg selv ved inngangen til skogen ligger hytten, som har tydelige særpreg fra funkisstilen. Skiferstein, glass og solid treverk er gjennomgående i den arkitekt-tegnede sommerhytten. Med hyttens store vinduer føler du at du nesten svever over vannet mens du nyter den fantastiske utsikten.

For å ikke ta bort oppmerksomheten fra hytten, plassen og arkitekturen ble stylingen meget minimalistisk og enkel i sin helhet. Den minimalistiske stilen ble møtt med innslag av varme materialer for å skape en god og lun atmosfære.

Stuen ble innredet med moderne møblering, og innredningsdetaljer i klart glass ble gjennomgående. For å trekke inn fargene fra omgivelsene rundt hytta, ble blå toner benyttet som hovedfarge. De store vinduene i stuen gir nydelig utsikt over sjøen, og dette kan man nyte fra den myke skandinaviske sofaen. Tregulvet er i hvitoljet eik, og sammen med de hvite veggene oppleves interiøret lyst og sommerlig.

På kjøkkenet ønsket eierne plass til hele familien. Et spisebord fra Bolia med muligheter for forlengelse, gjorde dette mulig. Under det kjente design-ikonet, konglelampen (Poul Henningsen 1894-1967), kan familien nyte god mat mens de vender blikket mot utsikten. På uteområdet ble det benyttet gjenbruk av eldre møbler og en enkel styling med palmer og blomster i komplementærfargen til blått (orange).

Enkelte hjem står såpass sterkt i design og stil at det er viktig å huske på hva som er målet for oppdraget. I dette tilfelle er det utsikten og bygningen i seg selv som skal få oppmerksomheten vår. Interiørelementer som har stilrene linjer passer inn i funkisstilen, og med lune materialvalg oppleves hytten som et sted der man kan føle seg som hjemme.


Middelhavsstemning i landlige omgivelser

På en gård i Re har det klassiske huset fått en funksjonell og koselig uteplass med inspirasjon fra Middelhavet.

Lyst interiør, moderne møblering, palmer i ulike fasonger og innslag av treverk er mine favorittelementer i et uterom. Derfor ble stilen fort tydelig når vi skulle pusse opp utestuen og innrede den 25 meter lange plattingen.

Stilen vi ønsket oss for uteområdet, kan minne om middelhavsstilen vi ser når vi er ute og reiser på de greske øyer. Selv om det ikke er så mye som kan assosieres med greske øyer på en bondegård i Re, drømte vi om å kunne nyte varme sommerdager på en uteplass som gjenspeiler ro og en avslappende atmosfære.

Uteområdets størrelse gjorde det mulig for oss å dele inn i ulike soner og bruksområder slik at vi kan benytte uteområdet så mye som mulig i den korte og deilige sommeren vi har i Norge.

De ulike sonene er bestemt i forhold til solforhold og bruksområder. På baksiden av huset skinner sola først og morgenterrassen har derfor blitt innredet med et rundt spisebord og en liten urtehage, som vi ofte benytter ved matlaging og i kalde drikker. Deretter flytter vi oss over til lounge område på andre siden av huset. Her nyter vi gjerne en is eller noe kaldt å drikke, før vi på ettermiddagen flytter oss til spiseplassen på vestsiden av huset.

Ved solnedgang ber vi gjerne inn venner og familie i mitt nye favorittrom; nemlig utestuen. For å skape middelhavsstemningen malte vi utestuen i klassisk hvit på alle vegger inklusiv betong gulvet. Deretter innredet jeg rommet med stilren møblering og et interiør i hvite detaljer. For å skape litt varme i rommet, supplerte jeg med to bambus puffer og noen søte små trefigurer. Et stort korallskjell ligger på bordet sammen med en lykt laget av bambus. Jeg liker å benytte svarte detaljer for å skape en kontrast i rommet. Gulvteppe, puten og de svarte lyktene er akkurat passe mengde med svart i et såpass lyst rom.

Ønsker du å forlenge huset ditt, er mitt tips å innrede uteplassen med ulike soner; som et funksjonelt utekjøkken, spiseplasser og flere stemningsfulle loungeområder. Med det nordiske klimaet er det fantastisk å kunne ta med seg hele livet ut på sommeren; lage mat, spise, feste, slappe av og ikke minst hygge seg med familie og venner.

Grønne detaljer er et must når man skal innrede ute. Derfor blir min oase komplett med de hengende eføyene fra taket, og palmene som strekker seg mot himmelen. Jeg kan nesten forestille meg at jeg befinner meg på de greske øyer med en deilig sommerdrikk i hånden.


Salg av bolig i et ungt nabolag

Ved salg av bolig, er det viktig å kartlegge hvem som er målgruppen for boligen. Ut fra denne informasjonen velges riktig stil for innredning og styling. Ved nøye kartlegging økes sjansen for at aktuelle kjøpere blir inspirert og ønsker å komme på visning.

Omtrent ti minutter unna Tønsberg sentrum ligger sjarmerende Ilebrekke, et relativt nytt boligfelt. Ilebrekke er et ungt og urbant nabolag med kort avstand til de fleste fasiliteter. Boligen kan minne om funkisstilen, med dens rette og enkle linjer.

Boligen på 130 kvm ble stylet med nordiske elementer. Materialer som ull, velur, lyst treverk og marmor ble gjennomgående. Materialene representerer den nordiske stilen, som ofte appellerer til den yngre målgruppen.

Friske veggfarger som nordisk hav, green harmony, jade, ulike gråtoner og et hint av gull satte fargeskalaen på interiøret. For å skape god romfølelse ble det benyttet moderne møbler med rette linjer. Friske urter på kjøkkenet, store fine planter og blomster på bordet er med på å sette den rette stemningen i boligen.

For meg handler boligstyling om å kunne skape en visjon, en boligdrøm for kommende kjøper. Når jeg styler et rom tenker jeg først igjennom hvilke bruksområder rommet har. Deretter ser jeg hvordan lyset faller i rommet. Ut fra den informasjonen, plasseres møblene slik at best mulig romfølelse oppnås. Deretter styler jeg med enkle og tiltalende elementer for å skape en god atmosfære.

Mitt tips er å få frem følelsen av hva rommet skal assosieres med. For eksempel; i en stue ønsker vi ofte å få plass til venner og familie. Hyggelig stunder med fyr i peisen og noe godt i glasset, er noe de fleste setter pris på. I boligstyling er det viktig å få frem akkurat denne følelsen, slik at kjøper fort kan forestille seg hvordan deres liv kan bli i boligen.

Lykke til med salget!